Krušovický pivovar patří neodmyslitelně k dějinám českého piva. Však se také jeho historie datuje až do 16. století, což ho řadí mezi pět nejstarších pivovarů v celé Evropě. Letos pivovar slaví kulaté výročí 440 let a také novinku, první nealkoholické pivo.
První písemný doklad o pivovaru pochází z roku 1581, avšak pivo se v Krušovicích vařilo bezpochyby mnohem dříve. O skutečnou slávu krušovického pivovarnictví se zasloužil císař a český král Rudolf II., který roku 1583 pivovar zakoupil pro Korunu českou. Sám pak dohlížel na to, aby měl pivovar vždy dostatek kvalitních surovin a pivo nechal ve velkém vozit na Pražský hrad.
Jak podoba pivovaru, tak způsob výroby doznaly od časů Rudolfa řady změn, to podstatné však zůstalo. Kvalitní chmel ze žatecké oblasti, vynikající voda z nedalekých křivoklátských lesů, výběrový český a moravský ječmen, a především láska a nadšení sládků, kteří po staletí uchovávají krušovickou recepturu příštím generacím.
Za celých 440 let své existence pivovar vaří pivo bez přerušení, což dokazuje vášeň a odhodlání krušovických sládků, kteří se poctivého řemesla nevzdali ani v náročných časech třicetileté války či po únosu sládků švédskými vojsky.
Dnes patří pivovar mezi nejmodernější české pivovary s téměř plně automatizovanými výrobními linkami, které každou hodinu pošlou do světa až 50 tisíc lahví krušovického piva! Disponuje také plechovkovou linkou, která je od loňska zmodernizovaná a produkuje až 32 tisíc plechovek za hodinu. Díky moderním technologiím i poctivému řemeslu zaměstnanců se krušovickému pivovaru vloni opět podařilo pokořit metu milion hektolitrů uvařeného piva!
V roce významného výročí si mohou na zdraví krušovického pivovaru připít všichni. Nabídku Krušovic totiž rozšířila novinka, první nealkoholické pivo v historii pivovaru. Sytě zlaté Královsky hořké nealko od pivovaru Krušovice ocení každý, kdo má chuť na pivo hořké jako ležák, ačkoli si potřebuje udržet čistou hlavu. Krušovické nealko vyniká správným řízem a plnou sladovou chutí. Po napití si vychutnáte dlouho doznívající a ve finále převažující hořkost charakterizovanou 28 jednotkami IBU. Velmi hustá a kompaktní pěna podtrhuje vysokou kvalitu piva.