Buďme dobrými hosty a zanechávejme pozitivní reakce z restaurací. Vlastní bistro opravdu nechci, říká Hejlík

Karel Šimůnek

Audioverze

Ve vánoční epizodě Chef Areny opět nemůže kromě moderátora Karla Šimůnka chybět jeho kolega a parťák Petr Hajný. Tentokrát dorazil i další host, který sice kuchařem není, ale ve světě české gastronomie se jedná o známou a populární osobnost. Herec Lukáš Hejlík patří se svou Gastromapou mezi ty, kteří inspirují k poznávání nových podniků, často na nečekaných místech. „Nechodím po špatných zkušenostech, chci se dělit s lidmi o pozitivní dojmy. Ono pořád platí, že spokojený host to řekne jednomu a nespokojený pěti lidem. Tak buďme my všichni dobří hosté a zanechávejme z restaurací pozitivní reakce,“ říká Hejlík.

Rozhovor s Lukášem Hejlíkem jako video pro předplatitele

Jak Lukáš Hejlík přiznává, sám je překvapen, že se svým pozitivním přístupem má takový dosah na sociálních sítích a stal se v gastronomickém světě tak populárním. „Trochu občas cítím, že lidé chtějí i ten kritický feedback. Když už ho někdy dávám, tak si ale přeji, aby to v dané restauraci nebo bistru brali hlavně jako motivaci, ne aby je to demotivovalo,“ vysvětluje svou filosofii Hejlík.

Svůj dosah si uvědomuje i díky tomu, že mu sami provozovatelé říkají, že když zveřejní tip na jejich podnik, často se potýkají s okamžitým návalem hostů, který často ani nejsou schopni uspokojit.

Hejlík procestoval Česko křížem krážem a ve svých cestách za novými kulinářskými zážitky hodlá pokračovat i nadále. Mít vlastní podnik ho ale neláká. „Možná by se to trochu nabízelo, ale já vlastně s každou další návštěvou jsem víc rozhodnutý, že žádné vlastní bistro nebo restauraci nechci. Umím si možná představit, že bych někoho v tomto ohledu investičně podpořil. Nevím, jestli to někdy i reálně udělám, ale ta představa se mi docela líbí,“ uzavírá Hejlík.

Co Lukáše Hejlíka během jeho gastrotoulek Českem v uplynulém roce nejvíce překvapilo? A jak si vybírá podniky, které navštíví? Poslechněte si celou epizodu.

sinfin.digital