Audioverze
Kristina Nemčková upoutala nejen Česko, ale i celý kulinářský svět tím, že se stala nejmladší vítězkou v historii populární gastronomické soutěže MasterChef. A světových rozměrů nabývá i její kariéra. „V říjnu nastupuji do dvoumichelinské restaurace Story v Londýně. Už jsem tam byla na stáži během studia na asi nejznámějším kulinářském institutu Le Cordon Bleu London. Chtěla bych tam vydržet tak dva tři roky a pak bych chtěla procestovat svět, láká mě třeba Asie nebo Skandinávie,“ prozrazuje v nové epizodě podcastu Che Arena Nemčková s tím, že za vlastní michelinskou hvězdou se zatím nežene a vnímá ji spíše jako něco, co udává směr její cestě. „Jestli to vyjde nebo ne, kdo ví. Třeba se v půlce té cesty zastavím a řeknu si, že tady jsem šťastná a spokojená. Proč ne,“ říká Nemčková. Jak probíhá studium na nejproslulejší gastronomické akademii? Proč se Kristina Nemčková nebála absolvovat rovnou dva obory Le Cordon Bleu London a co jí studium dalo? Poslechněte si celý podcast.