Nejlepší vývar v Praze. Ramen s vůní Space Invaders

RECENZE | V úplném centru Prahy, kousíček u Staromáku, kde se obyčejně nedá normálně najíst, jsem objevil zjevení jménem Ramencraft!

Rozhodně nejsem žádný foodie, tedy kromě asijské kuchyně. Byl jsem v mnoha asijských zemích, tedy přesně vím, čím se liší bengálská kuchyně od toho, co se jí v Čitagongu. Mám jasno v tom, jak má chutnat to správné kimči a ché.

Je Ramencraft autentický?

Za mě rozhodně ano, v takové té moderní formě. Nečekejte gejši a drnkání na koto, čekejte fastfood jako vystřižený z Akihabary. Vzduch je prodchnutý retro gamingem, pixelovým designem Space Invaders a Godzillou, stejně jako těžkým vývarem. Obrovsky oceňuji moderní japonský playlist, který si obsluha s radostí prozpěvuje. Více takových míst stvořených a provozovaných s láskou. 😍

V dětství jsem ani nesnil o tom, že si v roce 2024 budu v Praze pochutnávat na japonských dobrotách v kulisách Space Invaders. V detailu skryt je ďábel ramenu 🔥

Mám tam jít na rande?

Jestli jdete na první Tinder rande, tak určitě. Když se vám známost nebude pozdávat, lehce se odtud vypaříte. Jestli preferujete romantické rande při svíčkách, tohle místo zas tak moc útulné není. Pro mě osobně je skvělé to, že to tu funguje do značné míry jako jídelna a take away, takže se nestydím přijít sám.

Při objednávce si můžete vybrat, jestli chcete pšeničné, nebo rýžové nudle. To je pro mě zásadní, pšenice mně osobně do ramenu nevoní 🤷‍♂️

Není to všechno stejné?

Musím přiznat, že jsem „vietnam guy“. Moje nejoblíbenější jídla jsou vietnamská a thajská, ale pho mě nikdy moc nebavilo. I ta nejlepší provedení jsou pro mě nudná voda s nudlemi. Až v Ramencraftu se stal ten zázrak – přišel jsem na chuť pořádné polévce v podobě ramenu. 

Vyzkoušel jsem tu už hodně jídel. Pokaždé je ten vývar jiný! Chutná to prostě pokaždé celé jinak. Milan Tarabík, který restauraci založil, prý receptury celý rok ladil pod taktovkou rodilého Japonce, pana Shoga. A není to jen marketingový žvást, jak jsem automaticky předpokládal, tomuhle podniku to věřím.

Na své si přijdou i ti, kdo to mají rádi hot (pálivé).

Má to tu správnou plnou chuť?

Ano, tohle musím vysvětlit. To, co mě totiž často rozčiluje, je, když se hipsteři na Letné pokouší třeba o veganské kimči. Zpatlají české kysané zelí s mrkví a trochou českého chilli, nakrouhají to nesmyslně česky na kousky, a skoro vždy tam chybí silná umame chuť, díky které je kimči tak návykové. 

Obyčejně se dosahuje díky nakvašeným rybám a korýšům; já tam dávám olihně/chobotnice a k tomu vývar z houby shiitake a řasy kelp. Takže zpátky do Ramencraftu – tady nevaří žádnou vykastrovanou českou verzi ramenu.

Hodiny tažený vývar. Choďte sem, ať mám na tuhle dobrotu kam chodit. Přijde mi, že sem chodí až moc málo lidí.

Musím to mít vždy jen jako polévku?

Rozhodně nemusíte, mají i verze bez vývaru, které chutnají tak trochu jako vietnamské bún Bò nam Bộ.

Kara miso ramen.

Vůně vývaru je tak hustá, že tu úplně stojí ve vzduchu. Vy si možná budete muset chvilku větrat oblečení. Já ne, nechávám si to jako parfém. Každá fena se ohlédne.

🔥🗞️ Přidejte si INFO.CZ do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Díky.

Kam ji vzít na víkend? Do jurty za osly

Okopírujte od generace Z jejich nejhorší vlastnosti. A žijte líp

sinfin.digital