Bylo by fajn ji mít, ale náš cíl to určitě není, říká o Michelinské hvězdě jeden z majitelů skupiny Together (například restaurace Bruxx či Sia) David Petřík. „Neříkám, že nás Michelin vůbec nezajímá, ale není to náš cíl. Vždy se budeme soustředit – a vždycky jsme to říkali naprosto otevřeně – na vydělávání peněz,“ tvrdí podnikatel v rozhovoru, který vznikal ještě před plným vypuknutím koronavirové epidemie.
Jak jsou na tom Češi s gastronomií? Zajímáme se o jídlo víc, než před deseti lety?
Zajímáme. Víc jídlu rozumíme, více experimentujeme. Tomu růstu zájmu pomáhá, že Češi víc cestují a tak mají možnost srovnání, pomáhá i televize a poměrně dost estrád o jídle a vaření. Lidi jsou tak zkušenější. Nároční jsou, myslím, pořád tak nějak stejně.