Lukáše Hejlíka možná většina zná jako divadelního a filmového herce, ale jeho hlavním projektem je už nějaký čas takzvaná Gastromapa. Přehled 365 podniků v internetové aplikaci a v knize se jako jeden z mála soustředí především na regiony, nikoliv jen na Prahu. „Lidi začalo víc bavit cestovat za jídlem než za nějakou rozhlednou. Před pět lety to bylo naopak,“ říká Hejlík v nejnovějším dílu podcastu Insider, který si můžete poslechnout v přehrávači niže v článku nebo na Spotify a dalších platformách.
Krize, kterou vyvolal koronavirus, dopadla i na regionální gastronomickou scénu. Podle Hejlíka zatím zavřely asi tři restaurace z celého jeho přehledu. Sám si ovšem myslí, že dnešní vývoj může přinést i řadu pozitiv, mimo jiné krach špatných podniků neschopných konkurence. „Je dobře, že už nebudou vnikat nové podniky. Bylo toho už dost,“ dodává.